Doorgaan naar hoofdcontent

Eurovisierelfestival....

Waar een klein land klein in kan zijn. Dit weekend is er het Nederlandse songfestival. Tijdens dit festival wordt er besloten welke versie van het veel bekritiseerde lied van vader Abraham naar het Eurovisiesongfestival mag. Er is veel kritiek op het lied, is dit terecht? ja, volkomen terecht. Oké, ik geef toe de echte versie hebben we dus nog niet gehoord, maar een lied met de tekst sjalalalalie en andere zinnen in die strekking is echt niet tot iets fatsoenlijks om te bouwen. Het zou zelfs Coldplay of U2 niet lukken. Bovendien worden de artiesten begeleidt door Frans Bauer en consorten welke over het algemeen niet bekend staan om hun geweldige vlotte nummers.
Al met al lijkt het nummer geen goede inzending te worden. De kritiek klopt dus. Vader Abraham is pissig en eerlijk gezegd kan ik me dat wel voorstellen. Al 10 jaar lang hebben we geen goede inzending voor het Eurovisiesongfestival gehad dus waarom zou dat nu, uitgerekend nadat Vader Abraham een creatieve bui heeft gehad, wel moeten.
Ik heb overigens wel een oplossing voor dit probleem... Vader Abraham wordt met zijn nummers naar alle piratenfestivals in Nederland gestuurd zodat het nummer niet voor niets geschreven is en de doelgroep die het leuk vindt (en geloof me die is er....) er met volle teugen van kan genieten....
Voor het Eurovisiesongfestival zetten wij Jos van Oss in met het zeer literaire nummer 'ik beb een zachte G, maar ook een harde L'. Dat is ook geen leuk nummer maar het wordt door een breder publiek gedragen. Zo ook internationaal, de Belgen zijn de enige die het kunnen verstaan en die denken dat het lied berrust op waarheid, gezien hun eigen ervaring met een zachte G en voormalig oostblok landen kunnen er lekker de Polka op doen waardoor het lied daar ook razend populair zal zijn.

Ik zeg the Netherlands ten points, Pays-Bas dix points, maar dan oneindig!

Reacties

  1. Oh dan kunnen die dweilen van een Irene M en carlo B ook wel meedoen. Die hebben werkelijk een hoogstaand nummer gemaakt nl ..... De vinger! Iedereen vingeren dus .... Vader Abraham eat your heart out!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Brief aan Scarlett Johansson.

Lieve Scarlett, Ik dacht laat ik mijn brief aan jou maar amicaal openen na hetgeen jij de afgelopen week met ons deelde. Al had je dat naar alle waarschijnlijkheid zelf liever niet gedeeld. Ik vind het oprecht vervelend voor je, het is dan ook een schrale troost om te stellen dat je bij velen, hoofdzakelijk mannen, populairder bent geworden. Het is de vraag of je op deze aandacht zat te wachten. Kwade tongen beweren van wel maar ik weiger dat te geloven. Als je zo nodig aandacht had gewild dan had je er wel voor gezorgd dat er een leuke deal met een zogenaamd mannenblad was geweest. De zogenaamde (Patricia) Paay oplossing, zij geniet daar al jaren van.

Wachten.

Onlangs was ik in London. Een geweldige stad! Ik was daar voor de Paralympics maar tussendoor was er ook een moment om London zelf te bekijken. Alle clichés kloppen Zwarte taxi’s, rode bussen, witte Bonen, rode tomaten saus, mensen die in tegenstelling tot mensen in Parijs wel goed Engels en een toren die de mensen aldaar Ben noemen, Grote ben. De Dom vind ik zelf persoonlijk een betere naam voor een toren, maar ik ben dan ook geen Engelsman. Ook waren daar de Guards. De wachten voor HET Paleis. Wat heb ik een medelijden met die Guards gekregen. Als Guard ben je stiekem toch wel de Europese toeristische pispaal.

Schuimbekken.

Ik kan het niet meer ontkennen. Ik zie het leven sinds een aantal weken zoveel zonniger, ik ben vrolijker en ik zit lachend in de ochtendspits (zelfs nu deze er niet is in verband met de zomerperiode). Ik denk dat ik het licht gezien heb! Het was even wikken en wegen, de twijfel maakte zich overduidelijk meester van mij. Maar sinds ik de stap gezet heb ben ik eigenlijk gewoon ander mens. Of nou ja, soort van dan. Ik kijk er niet meer tegen op en dat vind ik een hele fijne gedachte. Niet dat ik het dan maar oversloeg maar ik zag er achteraf gezien tegen op.