Doorgaan naar hoofdcontent

Tour de France VS Camping de France.

Begin juli wordt er altijd met veel respect richting Frankrijk gekeken voor de wielertocht der wielertochten. Als je de Tour de France weet te winnen zal je leven nooit meer hetzelfde zijn, althans je wordt voor de rest van je leven verdacht van dopinggebruik. De editie van dit jaar laat maar weer eens zien waarom de Tour zo groots is. De organisatie laat daar geen enkele twijfel over bestaan, er worden zelfs televisie auto’s en prikkeldraad voor ingezet om dat te onderstrepen. Toch heb ik mogen ervaren dat er evenementen zijn die nog zwaarder, spectaculairder vermoeiender en leuker zijn dan de Tour.




Met een groep in tenten kamperen op een camping in zuid Frankrijk overtreft de Tour op alle fronten. Misschien minder gevaarlijk, maar dat is een keuze. Ik bedoel  ik heb heel doelbewust prikkeldraad vermeden om zo als ik uiteindelijk door een auto gesneden zou worden er niet in zou belanden. Voor de rest is het peloton van de Tour een stelletje mietjes vergeleken met een groep welk bivakkeert in tenten op een camping in Frankrijk.

Wielrenners zijn beste mensen zolang  hun hotel maar in orde is, hun maaltijd verzorgd en de medicijnen op orde zijn. Zodra één van deze facetten niet orde is worden ze pislink. Bij het kamperen in tenten spelen er verschillende factoren om lekker, comfortabel en warm in je bed te liggen. Bij regen en (relatief) lage temperatuur kan men stellen dat die factoren in mindere mate aanwezig zijn. In onze groep geen kwaad woord daarover. Wij zorgden gewoon dat we warm werden door een dekentje, kruik, alcohol of een combinatie hiervan.

Ook met het eten hoorde je ons niet klagen. Wielrenners willen altijd een keurig verzorgd maaltje. Dat gaat daar echt heel strikt. Bij ons ook wel, maar dan anders. Zo kreeg iemand waarmee ik op vakantie was zijn ijsje vol in zijn murf… Voedzamer werd het er niet op, wel leuker. Dat hoef je bij een wielrenner niet te proberen, in ijs zitten namelijk veel te weinig koolhydraten. Een bord pasta is op zijn beurt is weer een stuk minder leuk om in iemands gezicht te wrijven, tenzij het is afgekoeld natuurlijk maar wielrenners hebben ook een hekel aan koude pasta, het is een lastig volkje.

Ondanks dat deze editie van de Tour de France veel spanning met zich meebrengt kan het niet tippen aan de kampeervakantie. Natuurlijk de Alpe D’huez is geen verkeersdrempel maar deze verbleekt bij de afdaling (en op de terugweg ook beklimming) van de Rocamadour welke vermoedelijk een rolstoelmotor heeft gekost. Deze vakantie ging verder waar de Tour ophield. Waar sommige wielrenners medicijnen nemen om beter te presteren namen sommige vakantiegangers gewoon geen medicijnen, gewoon omdat ze vakantie hadden. Al werd hier door de organisatie natuurlijk scherp op gelet.

De kampeervakantie overklast de Tour op alle fronten. Maar het allerbelangrijkste is dat de herinnering aan de vakantie mooier is dan aan de Tour. Ik denk liever terug aan 10 dagen gezelligheid dan aan één dag prikkeldraad in mijn achterste  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Brief aan Scarlett Johansson.

Lieve Scarlett, Ik dacht laat ik mijn brief aan jou maar amicaal openen na hetgeen jij de afgelopen week met ons deelde. Al had je dat naar alle waarschijnlijkheid zelf liever niet gedeeld. Ik vind het oprecht vervelend voor je, het is dan ook een schrale troost om te stellen dat je bij velen, hoofdzakelijk mannen, populairder bent geworden. Het is de vraag of je op deze aandacht zat te wachten. Kwade tongen beweren van wel maar ik weiger dat te geloven. Als je zo nodig aandacht had gewild dan had je er wel voor gezorgd dat er een leuke deal met een zogenaamd mannenblad was geweest. De zogenaamde (Patricia) Paay oplossing, zij geniet daar al jaren van.

Wachten.

Onlangs was ik in London. Een geweldige stad! Ik was daar voor de Paralympics maar tussendoor was er ook een moment om London zelf te bekijken. Alle clichés kloppen Zwarte taxi’s, rode bussen, witte Bonen, rode tomaten saus, mensen die in tegenstelling tot mensen in Parijs wel goed Engels en een toren die de mensen aldaar Ben noemen, Grote ben. De Dom vind ik zelf persoonlijk een betere naam voor een toren, maar ik ben dan ook geen Engelsman. Ook waren daar de Guards. De wachten voor HET Paleis. Wat heb ik een medelijden met die Guards gekregen. Als Guard ben je stiekem toch wel de Europese toeristische pispaal.

Schuimbekken.

Ik kan het niet meer ontkennen. Ik zie het leven sinds een aantal weken zoveel zonniger, ik ben vrolijker en ik zit lachend in de ochtendspits (zelfs nu deze er niet is in verband met de zomerperiode). Ik denk dat ik het licht gezien heb! Het was even wikken en wegen, de twijfel maakte zich overduidelijk meester van mij. Maar sinds ik de stap gezet heb ben ik eigenlijk gewoon ander mens. Of nou ja, soort van dan. Ik kijk er niet meer tegen op en dat vind ik een hele fijne gedachte. Niet dat ik het dan maar oversloeg maar ik zag er achteraf gezien tegen op.